سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ ۱۰:۰۱
 

اخبار

" سرطان" نامی آشنا اما وحشت‌آور

به زبان آوردن واژه‌اش سخت است و سنگین؛ دلهره می‌آورد و وحشت؛ همین که می‌فهمند این بیماری را دارند، ته دنیا را می‌بینند و مرگ را تصور می‌کنند؛ غافل از اینکه اگر زودتر پی به بیماری خود می‌بردند، درمان پذیر بودند؛ غافل از این که اگر کمی سبک زندگی خود را اصلاح می‌کردند، این بیماری را فرسنگ‌ها از خود دور می‌کردند.

 

 

به گزارش روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز؛ "سرطان" برای بسیاری از مردم واژه‌ای ترسناک است؛ درست مثل حس ترس از تاریکی، وقتی وارد محل ناشناخته‌ای می‌شوی. اما همین که با آن محل آشنا باشی، واهمه‌ی حضور در آن به هنگام تاریکی از بین می‌رود. سرطان هم اینگونه است. در مواجهه‌ی اول، با شنیدن نام این بیماری، ترسی وجود انسان را فرا می‌گیرد؛ ترس از مرگ و نابودی. اما همین که بدانی پیشرفت‌های علم پزشکی در این زمینه تا چه حد به کنترل و درمان این بیماری کمک کرده است یا تشخیص بیماری در مراحل اولیه، بسیار زیاد به بهبود این بیماری کمک خواهد کرد یا نقش امیدواری در بهبود سرطان و طول عمر بیماران چقدر است، نگرانی‌ها در خصوص درمان ناپذیر بودن سرطان کاهش خواهد یافت.

 

سرطان یک بیماری با علت ناشناخته است که سالانه جان بسیاری از افراد را در چنگ می‌گیرد هر چند محققان عوامل متعددی را در بروز آن دخیل دانسته‌اند اما هنوز به نتیجه قطعی دست نیافته‌اند.

 

بیماری سرطان نامی آشنا اما وحشت‌آور است که بسیاری از مردم حتی از آوردن نام آن هم دچار ترس و اضطراب می‌شوند و پیش خود می‌انگارند که ابتلا به این بیماری خط آخر زندگی است.

 

حتی برخی اطرافیان بیماران مبتلا به سرطان هم نا خودآگاه دچار استرس و ترس شده که شاید آنها هم در معرض این بیماری باشند و مدام به دنبال راهی هستند تا آنان را از ابتلا به این بیماری مصون بدارد.

 

محققان سالهاست به دنبال این موضوع هستند که راه قطعی برای درمان این بیماری را کشف کنند اما هنوز به نتیجه اساسی دست پیدا نکرده‌اند و بیماران هر روز به این امید چشم می‌گشایند که شاید امروز راهی برای درمان این بیماری یافت شده باشد.

 

روند رو به رشد بیماری سرطان در سالهای اخیر نیز بر ترس و دلهره مردم افزوده است به شکلی که بسیاری از افراد از ترس ابتلا به این بیماری حاضر نیستند برای سایر بیماریهای خود به پزشک مراجعه کنند.

 

محققان بر این باورند که عواملی از جمله سبک زندگی، تغذیه، عوامل محیطی، استفاده نادرست از ابزار تکنولوژی در بروز سرطان نقش دارند.

 

 طبق آمارهای اعلامی، سالانه ۱۴ میلیون نفر در جهان به سرطان مبتلا می‌شوند و شمار مرگ ناشی از سرطان نیز به ۸.۲ میلیون نفر می‌رسد. سرطان‌های ریه، پستان، روده بزرگ، پروستات، معده، کبد، دهانه رحم، مری، مثانه و  خون، ۱۰ سرطان شایع در جهان هستند.

 

بیماری سرطان علاوه بر انسان‌ها در حیوان و گیاهان نیز رخ می‌دهد. گفته می‌شود که ۷۰ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد. سرطان‌ها معمولا به دو دسته خوش خیم و بدخیم تقسیم می‌شوند و از سه راه بافت (حمله به بافت مجاور)، دستگاه لنفاوی (حمله سرطان به دستگاه لنفاوی و انتقال در نقاط بدن با حرکت در عروق لنفاوی) و خون (با حمله به سیاهرگ های و مویرگ و جابه جایی در بدن) گسترش می‌یابد.

 

 دخانیات، سبزی و میوه های سمپاشی شده، چاقی، چربی ترانس و سرخ شدنی ها، مشروبات الکلی، اضطراب و استرس و گوشت های فراوری شده، از عوامل موثر در ایجاد سرطان است. مصرف چای سبز، سبزیجات برگ‌دار، غلات کامل، ادویه، میوه و سبزیجات تازه و ارگانیک، منابع غذایی حاوی فولات و ورزش، از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.

۱۲ بهمن ۱۴۰۱ ۱۶:۰۲
روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز |
تعداد بازدید : ۳۳۱

نظرات بینندگان