در کمیته بحران مشترک شرکتهای تابعه وزارت نفت در جنوب مدیریت مصدومین انبوه احتمالی بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز ، در روز یکشنبه 29 مهر ماه سال جاری نشستی با حضور دکتر فلاح مهرجردی سرپرست مدیریت عملیات سلامت و دکتر پیوندی سرپرست مدیریت بهداشت و HSE سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، روسا و مسئولین HSE بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز ، آبادان، آغاجاری ، مسجد سلیمان و گچساران و روسای HSE شرکتهای تابعه وزارت نفت در جنوب با موضوع مدیریت مصدومین انبوه احتمالی به میزبانی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز برگزار شد.
در این نشست که دکتر جزایری مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و دکتر فریدنیا رئیس سلامت کار و HSE سازمان به صورت ویدیو کنفرانسی حضور داشتند، دکتر جزایری بر آمادگی کامل همهی واحدها و بخشهای عملیاتی و ستادی بهداشت و درمان صنعت نفت و هماهنگی با شرکتهای تابعه وزارت نفت تاکید کرد.
در این نشست سرپرست مدیریت عملیات سلامت سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به پتانسیلهای وزارت نفت برای مقابله با بحرانهای احتمالی، استفاده از امکانات موجود و تعامل مجموعههای مختلف با یکدیگر اشاره کرد.
دکتر محمد علی فلاح مهرجردی عنوان کرد: در راستای برنامه تحول و نوسازی ناوگان آمبولانسی بهداشت و درمان صنعت نفت و با پیگیری مدیریت سازمان و حمایت مدیران وزارت نفت، توسط شرکت ملی نفت ایران ۱۰۰ دستگاه آمبولانس بسیار مجهز و مطابق با آخرین استانداردهای روز دنیا خریداری شده و پس از انجام مراحل قانونی و طی فرایند شماره گذاری و بر اساس دستورالعملهای سازمان در مناطق پانزدهگانه توزیع و به کارگیری خواهد شد.
سرپرست مدیریت عملیات سلامت سازمان بهداشت و درمان صنعت همچنین گفت: پیگیریهای لازم در خصوص فعالیت آمبولانس دریایی نیز انجام شده و قرار است انشالله به زودی با این آمبولانس نیز در اختیار سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت قرار خواهد گرفت.
وی در پایان با بیان اینکه جنس بحرانها در مقاطع و زمانهای مختلف متفاوت است عنوان کرد: میتوان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد و با ظرفیت سازی در مناطق عملیاتی آمادگی خود را افزایش دهیم.
امضاء تفاهمنامه با بیمارستان بقیه الله تهران برای اعزام بیماران از مناطق عملیاتی و دریافت خدمات درمانی در مواقع لزوم ، بازنگری تجهیزات و امکانات درمانگاههای مناطق عملیاتی و تلاش در جهت بروزرسانی تهجیزات و امکانات این مراکز و فراهم نمودن بستر ارتباطی ویژه در بحران ها و حوادث از جمله مواردی بود که دکتر غلامرضا پیوندی مدیر بهداشت و HSE سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در این نشست به تشریح آن پرداخت.
رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز نیز در ابتدای این نشست به تعامل و هماهنگی سازنده بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اشاره کرد و از اقدام مثبت این شرکت در زمینه عقد قرارداد با هوانیروز و تامین یک دستگاه بالگرد امداد تقدیر و تشکر کرد.
وی همچنین از ظرفیت ناوگان آمبولانسی شرکت ملی حفاری ایران و امکان استفاده بهداشت و درمان اهواز از این آمبولانسها در شرایط بحران را از دیگر نکات مثبت و قابل اتکا این بهداشت و درمان یاد کرد.
سازماندهی تیمهای مدیریت بحران و بلایا ، آمادهسازی اتوبوس آمبولانس و نیاز به اضافه شدن آمبولانسهای جدید به ناوگان بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز از جمله نکاتی بود که دکتر دهقان به آن اشاره کرد.
وی از حضور همهی روسای HSE و مدیریت بحران شرکتهای تابعه وزارت نفت در جنوب در این نشست تقدیر کرد و گفت: تشکیل این جلسات موجب میشود تا همهی شرکتها شناخت بهتری از ظرفیتهای یکدیگر داشته باشند و همکاری بین بخشی همواره باعث هم افزایی و مدیریت بهتر و موثرتر در بحران خواهد بود.
در ادامه رئیس ایمنی، بهداشت، محیطزیست و پدافند غیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ضمن تشکر از تشکیل این جلسه ، خواستار تداوم این نشستها در همهی مجموعههای نفت و گاز و بهداشت و درمان شد و گفت: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در جهت استمرار تولید نفت و گاز و به عنوان خط مقدم تولید و اقتصاد کشور، همهی تلاش خود را به کار گرفته است تا با همکاری و هماهنگی با بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز آمادگی کامل جهت مدیریت شرایط بحرانی را داشته باشد.
مهندس نادری گفت: به منظور حفظ ارتقای خدمترسانی در جبهه اقتصادی در شرایط بحرانی، 5 خودروی مدیریت بحران در شرکتهای بهرهبردار مستقر شده که همگی آنها مجهز به سیستمهای ارتباطی ماهوارهای هستند.
وی قرار گرفتن تاسیسات نفتی در کنار مناطق مسکونی را موجب دو چندان شدن مسئولیت مجموعههای ستادی دانست.
ارزیابی ریسک و آمادگی کامل در برابر پیامدها و بحران از دیگر مواردی بود که مهندس نادری به آن اشاره کرد.
در ادامه سرپرست بهداشت و طب صنعتی و رئیس اورژانس پیش بیمارستانی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز گفت: با توجه به گستردگی و پراکندگی سایتهای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در سطح استانهای خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و بوشهر در جهت دسترسی مصدومین به نزدیکترین مرکز درمانی در کمترین زمان در صورت بروز سوانح و حوادث صنعتی، با تدابیر و هماهنگی مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب، قرارداد تامین بالگرد امدادی با هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی در سال گذشته منعقد شد.
دکتر آریان دلپسند در ادامه با بیان اینکه حفظ سلامت کارکنان صنعت نفت در شرایط اورژانسی از اولویتهای مجموعه میباشد عنوان کرد: این بالگرد مجهز به تجهیزات پزشکی از جمله دیسی شوک، دستگاه اکسیژن و مانتیتورینگ میباشد و امکان جابجایی همزمان دو بیمار با براکارد و 5 مصدوم سرپایی بوسیله این بالگرد وجود دارد.
اجرای مانور مدیریت بحران در روزهای اخیر ، راهاندازی سامانه مدیریت بحران در بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز از دیگر مواردی بود که دکتر دلپسند به توضیح آن پرداخت.
سرپرست بهداشت و طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز در پایان خواستار مجهز کردن درمانگاههای عملیاتی به تجهیزات ارتباطی مناسبترو بهروزتر از جمله سامانه مخابراتی تترا شد.
در ادامه این نشست روسای بهداشت و درمانهای مناطق آبادان، آغاجاری ، مسجد سلیمان ، گچساران و ماهشهر و روسای HSE آنها و روسای HSE و نمایندگان مدیریت بحران شرکت های تابعه وزارت نفت در جنوب از جمله شرکتهای ملی حفاری ، اروندان ، خطوط لوله و مخابرات ، انتقال گاز و پتروشیمی ماهشهر ضمن بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود ، در خصوص چالشهای مدیریت مصدومین انبوه در بحران به بحث و بررسی پرداختند.