سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ ۱۹:۳۳
 

اخبار

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ویروس

رعایت نکات تغذیه ای نقش ویژه ای در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ویروس دارد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز ، الناز غیبی کارشناس تغذیه بیمارستان بزرگ نفت اهواز در خصوص نکات تغذیه ای که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا بایستی رعایت شود گفت : باید از مصرف زیاد مواد غذایی که موجب ضعف سیستم ایمنی می شوند مانند مواد غذایی شیرین و غنی از قندهای ساده مانند کیک، بیسکویت ، شکلات ،انواع نوشابه، دلستر ،گز ،سوهان ،قند و شکر خودداری شود.

وی در خصوص مصرف ویتامین D و وجود شایعات در فضای مجازی گفت : با توجه به اینکه سطح قابل قبول ویتامین D در بدن می تواند از ابتلا به بیماری های تنفسی پیشگیری کند و ویتامین D منابع غذایی غنی ندارد توصیه می شود روزانه به میزان 10 الی 15 دقیقه پوست صورت و دست  خود را (بدون پوشش و کرم) در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید و در صورت کمبود ویتامین D حتما تحت نظر پزشک و مطابق تجویز وی از مکمل ها استفاده نمایید.و از مصرف خودسرانه این ویتامین خودداری کنید.

کارشناس تغذیه بیمارستان بزرگ نفت افزود : ویتامین E در مبارزه با عوامل بیماری زا بسیار کمک کننده است و منابع غذایی آن شامل بادام ، بادام زمینی ، فندق و روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان ، ذرت و سویا ، گردو ،روغن زیتون می باشد.

وی با تاکید بر اینکه ویتامین های گروه B در تولید سلول های سیستم ایمنی بسیار موثر هستند  و کمبود این ویتامینها باعث پیشرفت سریع  عفونت های ویروسی می شود گفت: منابع  ویتامین B6 گوشت قرمز ،مرغ ،سبزی های نشاسته ای مانند سیب زمینی ،میوه ها (غیر از مرکبات) بوده و منابع ویتامین B12 شامل گوشت قرمز، ماهی ،ماکیان ،لبنیات و تخم مرغ می باشد.
وی همچنین بر مصرف نان و غلات سبوس دار به دلیل داشتن ویتامین های گروه B و سلنیوم که منجربه تقویت سیستم ایمنی می شود تاکید کرد.

غیبی افزود : مصرف انواع مرکبات(پرتقال ،نارنگی،لیمو ترش و نارنج) که غنی از ویتامین C هستند به صورت منظم و روزانه حداقل دوعدد در روز توصیه می شود.

وی در خصوص ویتامین A و منابع آن گفت : ویتامین Aیک ویتامین ضد التهاب است که در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش دارد  ، منابع آن شامل  کدو حلوایی ،  هویج (که بهتر است به شکل روزانه مصرف شود )و سبزیجات سبز تیره مثل اسفناج ،چغندر و برگ های تیره کاهو می باشد.

کارشناس تغذیه بیمارستان بزرگ نفت اهواز گفت : از آنجایی که کمبود روی باعث تضعیف سیستم ایمنی می شود باید از یکی از منابع غذایی آن  شامل گوشت قرمز،مرغ و ماهی و  تخم مرغ و لبنیات  به شکل روزانه استفاده شود.

وی با تاکید بر مصرف مایعات گفت : پیشنهاد می شود هر فرد روزانه حداقل 6 تا 8 لیوان  مایعات  ، به ویژه مایعات گرم (مایعات به صورت آب ،انواع آش و سوپ ،شیرگرم ،چای کمرنگ) مصرف نماید. همچنین روزانه از لبنیات کم چرب و صنعتی (زیر 2 درصد چربی ) به میزان 2 تا 3 واحد استفاده شود (هر واحد شامل یک لیوان شیر یا سه چهارم لیوان لیوان ماست کم چرب یا دو لیوان دوغ می باشد).

وی افزود : از منابع غنی امگا 3 شامل ماهی به ویژه ماهی های چرب (حداقل دوبار در هفته) گردو ،کنجد و روغن کلزا استفاده کنید. همچنین از منابع غذایی پروبیوتیک شامل ماست ، پنیر و دوغ پروبیوتیک به دلیل تاثیر در سلامت دستگاه گوارش و ممانعت از رشد و تکثیرانواع میکروب  ها باید به صورت روزانه مصرف شود.

وی همچنین تاکید کرد: از مصرف غذاهای کنسروی و سوسیس و کالباس بپرهیزید و از خوردن غذا و مایعات در رستوران ها و غذاهایی که خوب پخته نشده (مثل تخم مرغ عسلی، کباب هایی که مغز پخت نشده ) جداً خودداری کنید.

غیبی گفت : از منتظر ماندن در نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی خودداری کنید و  از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس های عمومی که معمولا در نانوایی ها وجود دارد پرهیزکنید. همچنین اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کرده اید آن را داخل خانه نبرید و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازید. بعد از بردن نان سنتی به خانه باید بدانید که درجه حرارت پایین و حتی فریز کردن نان ویروس های احتمالی موجود در نان را از بین نمی برد ،تنها راه اطمینان از اینکه نان سنتی فاقد آلودگی باشد حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.

وی در پایان گفت : سعی کنید در خانه روزانه حدود 30 دقیقه ورزش کنید ، ورزش منظم باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. و در طول شب نیز حتما خواب کافی و با کیفیت  داشته باشید.

۲۴ اسفند ۱۳۹۸ ۱۵:۰۴
روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز |
تعداد بازدید : ۱,۱۰۱

نظرات بینندگان