سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۵:۰۴

اخبار

تعبیه اولین SICD یا شوک دهنده کاشتنی زیر جلدی در بیمارستان بزرگ نفت اهواز

تعبیه اولین SICD یا شوک دهنده کاشتنی زیر جلدی در استان خوزستان ، در بیمارستان بزرگ نفت اهواز انجام شد.

 

بیش از نیمی از مرگهای ناشی از بیماری شریان کرونر به علت مرگ ناگهانی است که یکی از علتهای آن به هم خوردن فعالیت الکتریکی قلب میباشد. یکی از روشهای تشخیص سریع و ختم بی نظمی های قلبی استفاده از دفیبریلاتور کاشتنی زیر جلدی  یا Subcutaneous Implantable Cardioverter Defibrillator (SICD) در بدن میباشد.

ICD یا شوک دهنده های کاشتنی، دستگاه هایی هستند که به منظور درمان سریع آریتمی یا نامنظمی‌های خطرناک وکشنده قلبی در گروهی از بیماران قلبی از جمله بیماران نارسایی قلبی، که مستعد ابتلا به این گونه آریتمیها می‌باشند، تعبیه می‌شوند.

این دستگاه ها سریعا آریتمی‌های خطرناک بطنی را تشخیص و در صورت عدم بهبودی خودبخود یا توسط اقدامات اولیه دستگاه، ظرف چند ثانیه جهت ایجاد شوک و به دنبال آن منظم نمودن ضربان، فعال می‌شود تا از ایجاد سنکوپ یا مرگ ناگهانی جلوگیری نماید.خوشبختانه حدوداً در ۹۰% موارد، دستگاه در کنترل آریتمی موفق بوده است.

گرچه ایجاد شوک برای بیمار دردناک و ناخوشایند است ولی با توجه به کشنده بودن این نوع آریتمیها، تعبیه دستگاه منطقی به نظر میرسد، به خصوص که در مطالعات انجام شده تا کنون هیچ داروی ضد آریتمی به اندازه ICD در جلوگیری از مرگ ناگهانی موثر نبوده است. این دستگاه شامل یک ژنراتور ، دوسیم حس کننده تعداد ضربان و دوسیم مخصوص شوک الکتریکی به قلب می باشد.

در افرادی که دچار مشکلات بسیار بد ریتم قلبی هستند ، یک دفیبریلاتور در زیر پوست قفسه سینه ، نزدیک استخوان گردن قرار داده شده و مستقیما از طریق یک سیم به قلب وصل می شود .زمانیکه ضربان قلب غیرطبیعی می شود، این دستگاه آن را تشخیص می دهد و سعی می کند ضربان را به حالت طبیعی برگرداند. همچنین زمانیکه ضربان قلب بسیار آهسته یا نامنظم یا بسیار سریع است، شوکهای الکتریکی را جهت متوقف کردن ریتم غیرطبیعی به قلب می دهد.
 
 تعبیه Subcutaneous implantable cardioverter defibrillator (SICD) دربخش آنژیوگرافی انجام می شود.

تعبیه SICD برای اولین بار در استان خوزستان و استان های جنوب غرب کشور ، در بیمارستان بزرگ نفت اهواز توسط دکتر مهرانا شریفی فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال الکتروفیزیولوژی انجام گرفت .

دکتر شریفی در خصوص تعبیه SICD گفت : این دفیبریلاتور ، تنها وسیله ی کاشتنی ست که در آن از مسیرهای داخل عروقی استفاده نمی شود و کاربرد آن برای بیمارانی ست که احتمال عفونت قلبی در آنها بالاست ، مثل بیماران با نارسایی کلیوی ، اندوکاردیت و یا بیمارانی که قبلا به دلیل استفاده از دفیبریلاتور ها دچار عفونت شده و مجبور به خارج کردن آن شده اند.

وی افزود : خوشبختانه با همکاری دکتر سوداگر ، فلوشیپ اینترونشنال الکتروفیزیولوژی ، توانستیم در بیمارستان بزرگ نفت اهواز ، یکصدمین SICD کشور و اولین SICD در جنوب غرب کشور را تعبیه کنیم و امیدواریم بتوانیم در صورت نیاز بیماران موارد دیگری را نیز در استان خوزستان انجام دهیم.

SICD2

۱ اَمرداد ۱۳۹۹ ۱۰:۰۵
روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز |
تعداد بازدید : ۲,۰۶۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید